DSÖ Akademisi Yazı Dizisi-4: Ülke Desteği

DSÖ Akademisi Yazı Dizisi-4: Ülke Desteği

Foto: DSÖ 76. Güney Asya Bölge Komite Toplantısı

Önemli gerçekler

DSÖ Akademisi, beceri geliştirme ihtiyaçlarını belirlemek, eğitim materyallerini özelleştirmek ve ulusal sağlık eğitim kurumlarının sürekli mesleki gelişim kapasitelerini güçlendirmek amacıyla DSÖ Bölge ve Ülke Ofisleriyle iş birliği yapacaktır.

Akademi, sağlık işgücü yeterliliklerindeki öncelikli zorlukların üstesinden gelmek için Üye Devletlerle ortaklıklar kuracak, ulusal sağlık otoriteleri ve kamu sağlığı enstitüleriyle yakın bir şekilde çalışarak kişiye özel öğrenme programları oluşturacak.

Genel Bakış

Bilimsel keşiflerin ve teknolojik ilerlemenin hızlı temposu, sağlık çalışanlarının en son kanıta dayalı yönergelerle uyumlu olmasını ve bunları pratikte güvenle uygulayabilmesini gerektiriyor.

Bu zorluğun ülke odaklı bir yaklaşımla ele alınması için DSÖ Akademisi, DSÖ Bölge ve Ülke Ofisleriyle iş birliği yapacaktır. Birlikte, beceri geliştirme ihtiyaçlarını belirleyecek, eğitim materyallerini bağlamsallaştıracak ve sürekli mesleki gelişim sağlamak için ulusal sağlık eğitim kurumlarını güçlendireceklerdir.

DSÖ Bölge Ofisleri ayrıca, sağlık işgücü gelişimi için mevcut eğitim teklifleriyle içerik ve sunumda sinerji sağlamak için Akademi’ye rehberlik etmede önemli bir rol oynar. Akademi, bölgesel öğrenme yeteneklerini desteklemek ve DSÖ küresel öğrenme yaklaşımlarıyla tutarlılığı sağlamak için araçlar, metodolojiler ve işbirlikçi tasarım fırsatları sağlayarak onları desteklemeyi amaçlamaktadır.

Bölgesel ve Ülke Ofisleriyle koordinasyon halinde Akademi, sağlık işgücü yeterliliklerindeki öncelikli zorlukları ele almak için Üye Devletlerle belirli ortaklıklar kuracaktır. Bu, DSÖ Akademisi’nin genel öncelikleri ve kapasiteleriyle uyumlu, özel öğrenme programları geliştirmek için ulusal sağlık otoriteleri ve halk sağlığı enstitüleriyle yakın bir iş birliği gerektirir.

Ortak ülkelerle birlikte Akademi, hemşireler ve ebeler gibi sağlık işgücündeki kilit gruplar için yeni sürekli mesleki gelişim programları tasarlayacaktır. DSÖ Akademisi ayrıca Üye Devletlere sağlık işgücü organizasyonlarını yenileme çabalarında yardımcı olacaktır. Ayrıca Akademi, fiziksel ve ruhsal sağlık, sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi ve iklim değişikliği, Tek Sağlık ve Sağlıklı Şehirler gibi öncelikli alanlarda eğitim modüllerini bağlamsallaştıracaktır.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin sağlık ile ilgili hedeflerine ulaşılması

Akademi, müfredatına sağlıkta sosyal belirleyicileri dahil ederek, Üye Devletlerin çeşitli sektörlerdeki sağlık sorunlarının temel nedenlerini ele almasına ve sağlıklı yaşamın teşvikine yönelik çok sektörlü bir yaklaşım geliştirmesine yardımcı olmaktadır.

DSÖ Akademisi, dijital yenilikleri yaşam boyu öğrenmeye dahil ederek ülkelerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin sağlık alanındaki hedeflerine doğru ilerlemesini hızlandırmayı amaçlıyor.

Haber yazı: Bekir Metin, DSÖ Türkiye E. Temsilcisi, Ankara, 25 Aralık 2024

Share This
COMMENTS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir