DSÖ, Dijital dünyada sağlıklı yaşlanmayı teşvik etmek…

DSÖ, Dijital dünyada sağlıklı yaşlanmayı teşvik etmek…

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi, sağlıklı yaşlanma ve dijital sağlık arasındaki kesişimi keşfetmek için 17 Eylül 2024’te bir web semineri düzenleyecek. Bu, DSÖ Avrupa Bölgesi’ndeki ülkeler için önemli olan dijital sağlık konularını ele alan Veri Kodunu Çözme ve Dijital Sağlık serisinin 10. web semineridir.

Yaşlılar için kapsayıcı dijital çözümlere ihtiyaç var

Küresel nüfus yaşlandıkça, yaşlı yetişkinlerin sağlık ve refahını sağlamak giderek daha acil hale geliyor. Birleşmiş Milletler, 60 yaş üstü nüfusun 2050 yılına kadar 2,1 milyara ulaşacağını ve 2020’ye göre neredeyse iki katına çıkacağını tahmin ediyor. Bu demografik değişim, kamu sağlık sistemleri ve sosyal hizmetler için ciddi zorluklar yaratıyor. Artan yaşam beklentisi ve azalan doğum oranlarıyla toplumlar, yaşlı insanların ihtiyaçlarını karşılamak için uyum sağlamalıdır. DSÖ, sağlıklı yaşlanmayı, yaşlılıkta refahı sağlayan işlevsel yeteneği geliştirme ve sürdürme süreci olarak tanımlar. Bu, insanların yaşlandıkça sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmelerini sağlayan destekleyici ortamlar ve fırsatlar yaratmayı içerir.

Dijital sağlık teknolojileri sağlıklı yaşlanmayı desteklemek için yeni fırsatlar sunar. Bu araçlar arasında tele tıp, giyilebilir cihazlar, mobil uygulamalar ve uzaktan izleme sistemleri bulunur. Faydaları arasında sağlık hizmetlerine erişimin iyileştirilmesi, kronik hastalıkların daha iyi yönetilmesi, artan bağımsızlık ve yaşlı yetişkinler için genel sağlık sonuçlarının daha iyi olması yer alır. Örneğin, tele tıp hastane ziyaretlerine olan ihtiyacı azaltmaya yardımcı olabilirken, giyilebilir cihazlar hayati belirtileri izleyebilir ve bakıcıları olası sağlık komplikasyonları konusunda uyarabilir.

Aynı zamanda, dijital sağlık hizmetlerini yaşlı yetişkinlerin hayatlarına entegre etmek, erişilebilirlik, dijital okuryazarlık, gizlilik ve kişiselleştirme ile ilgili çeşitli zorluklar ortaya çıkarır. Dijital sağlık müdahalelerinin kapsayıcı ve etkili olmasını sağlamak için bu zorlukların ele alınması önemlidir.

Yaşlı dostu ortamlar, yaşlı yetişkinlerin bağımsız bir şekilde yaşamalarını ve toplumlarına tam olarak katılmalarını sağlamalıdır. DSÖ Sağlıklı Yaşlanma için Halk Sağlığı Çerçevesi, bu tür ortamlar yaratmanın önemini vurgular ve hükümetleri dijital sağlık teknolojilerinin kullanımını teşvik eden politikalar ve uygulamalar geliştirmeye teşvik ederken, dijital olmayan müdahalelere olan ihtiyacı da kabul eder.

DSÖ Avrupa Bölgesi Bölgesel Dijital Sağlık Eylem Planı, yaşlı yetişkinlerin yaşam kalitesini artırmada ve sağlık eşitsizliklerini azaltmada dijital sağlığın rolünü vurgulamaktadır.

Web semineri

1 saatlik etkinlik, sağlıklı yaşlanmayı teşvik etmede dijital sağlığın rolü hakkında farkındalığı artırmak ve pratik bilgiler paylaşmak için uluslararası uzmanları bir araya getirecek. Katılımcılar, dijital teknolojilerin uygulanmasında yüksek kaliteli uygulamalar ve yaşlı yetişkinler için sağlık hizmetlerini dönüştürme potansiyelleri hakkında bilgi edinecekler.

Web semineri, dijital sağlık ve yaşlanmayla ilişkili faydaları ve zorlukları vurgulayarak, daha derin bir anlayış geliştirmeyi ve herkes için sağlık ve refahı desteklemek üzere dijital çözümlerin benimsenmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Etkinlik İngilizce ve Rusça olarak düzenlenecektir. Dijital sağlık geliştiricileri, sağlık ve bakım çalışanları, politika yapıcılar, araştırmacılar ve savunuculuk gruplarının temsilcileri dahil olmak üzere herkese açıktır. Katılmakla ilgileniyorsanız lütfen kayıt bağlantısını kullanın.

Verilerin Kodunu Çözme ve Dijital Sağlık web seminer dizisi, Avrupa Komisyonu (Sağlık ve Gıda Güvenliği Genel Müdürlüğü) tarafından “DSÖ Avrupa Bölgesindeki Üye Devletlerin sağlık bilgi sistemlerini güçlendirme ve sağlık verisi yönetimini artırma konusunda desteklenmesi” eylemi aracılığıyla desteklenmektedir.

Kaynak: DSÖ Avrupa Bölge Ofisi, Kopenhag, 13 Eylül 2024

Kayıt bağlantısı-17 Eylül 2024 14:00 – 15:00 UTC Saati

Share This
COMMENTS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir