Gaziantep Sanko Üniversitesi Ziyareti

Gaziantep Sanko Üniversitesi Ziyareti

Sağlık Gönüllüleri-Türkiye ve Hospitalmanager Dergisi’nin, 2008 yılından beri düzenlediği   “Yılın Başarılı Sağlık Yöneticisi Ödülleri” ve “Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Ödülleri10 Aralık 2019 tarihinde İstanbul Akatlar Kültür Merkezinde sahiplerini bulmuştu.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu ödül töreninde (İstanbul, 10 Aralık 2020)

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu 2019 Yılının Başarılı Sağlık Yöneticisi Ödülüne” layık görülmüş ve ödülü Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu almıştı.

Aynı ödül töreninde, Dünya Sağlık Haberleri Web Sitemiz (www.healthworldnews.net) Genel Yayın Yönetmeni ve Dünya Sağlık Örgütü Türkiye eski Temsilcisi Bekir Metin; ise “Sağlığın Gelişimine 30 Yılı Aşkın Sürelik Meslek Hayatları Boyunca Kesintisiz Katkı Sağlayan Kişi Ödülü” ne layık görülmüştü.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu ödül töreninde Bekir Metin ile (İstanbul, 10.12.2020)

Söz konusu tören sonrası Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu ile Dünya Sağlık Örgütü Türkiye eski Temsilcisi ve Dünya Sağlık Haberleri Web Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Metin ile yaptığı görüşmede;

2020 yılının Ocak ayı içerisinde kendisini Gaziantep’e davet ederek “SANKO Üniversitesi Rektörü ve ilgili Yöneticilerinin bir arada olduğu bir toplantıda “Uluslararası Kurum ve Kuruluşlarla, Sanko Üniversitesi ve/veya Sanko Holding arasında proje bazlı iş alanlarının olup olamayacağı konularında” bir toplantı düzenleyebileceklerini dile getirdi ve bu istek üzerine Sayın Bekir Metin, 9 Ocak 2020 tarihinde Gaziantep’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Gaziantep’te, Sanko Holding ve Konukoğlu Ailesi tarafından 1989 yılında kurulan Sani Konukoğlu Vakfı, Vakıf Sözleşmesinde eğitim ve sağlık konularının ana amaç olup bu çerçevede; 18 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6492 Sayılı Kanun ile “SANKO Üniversitesi” kurulmuş ve 2013 yılından beri Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi olarak hizmet vermektedir.

Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve Bekir Metin (9.1.2020)

Üniversitesi Rektörlük Binasında 9 Ocak 2020 tarihinde; Üniversite Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eyüp İlker Saygılı ve Üniversite Proje Koordinatörü Bircan Günbulut’ un katıldığı bir toplantı yapıldı.

Türkiye Sağlık Vakfı Dış İlişkiler Kurul Başkanı ve Medya ve İletişim Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi de olan Bekir Metin, Sanko Üniversitesi Rektör ve toplantıya katılan diğer yöneticilere bir sunum yapıp, daha sonra da Gaziantep’te hem Sanko Üniversitesi ve Sanko Holding olarak hem de Gaziantep Belediyesinin de içerisinde yer alabileceği Uluslararası Kurum ve Kuruluşlarla ne tür projeler yapılabileceği konuları görüşülüp tartışılmıştır.

Türkiye Sağlık Vakfı ve Medya ve İletişim Akademisi ile ayrı ayrı ya da birlikte özellikle sağlık alanında; AB, Birleşmiş Milletler ve Uzmanlık Kuruluşları, Yabancı Kalkınma Ajansları ve Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları ile proje bazlı işler yapılabileceği konularında ortak bir görüş ortaya kondu. Görüşmelere devam edilmesi, çalışmaların kesintisiz ve düzenli bir şekilde uzun soluklu çalışmalarla sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Gaziantep Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. G. Serdar Tolay, Bekir Metin tarafından ziyaret edildi.

Gaziantep Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. G. Serdar Tolay, Bekir Metin ile belediye’de (9.1.2019)

Ziyaretin amacı üzerinde konuşuldu. Önceki yıllarda Gaziantep Sağlık Müdürlüğü görevinde de bulunan Dr. G. Serdar Tolay’a; Bekir Metin Sağlık Bakanlığındaki ve Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilciliğindeki görevleri ile Türkiye Sağlık Vakfı ve Medya ve İletişim Akademisi’ nde çalışmaları nedeniyle Gaziantep’te hem Belediye ile hem de Belediyenin içerisinde yer alacağı Gaziantep’teki başta Sanko Üniversitesi olmak üzere diğer Eğitim kurumlarıyla proje bazlı çalışmalarda işbirliği yapılabileceği aktırıldı.

Ayrıca, resmi rakamlara göre Gaziantep’te 450 binden fazla mülteciye yönelik, uluslararası kuruluşlardan maddi destek sağlanarak çeşitli projeler yapılabileceği ve Gaziantep halkına özellikle sağlık alanında verilecek hizmetlerin hem kalite hem de kapasite yönünden arttırılması için Gaziantep’in başarılı çalışmalarının daha da başarılı ve sürdürülebilir olması için, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün 1987 yılında başlattığı ve Dünya’da 2000’e yakın kentin içerisinde yer aldığı “DSÖ Sağlıklı Şehirler Projesi” ne üye olmasının yararı paylaşıldı ve 2005 yılında Sağlıklı Şehirler konusunda birlikteliği ve koordinasyonu sağlamak için kurulan “Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği” ne üyeliğinin de yararı olacağı üzerinde duruldu.

Gaziantep’e ziyarette bulunan Bekir Metin’in, 1993-2003 yılları arasında da Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Projesi’nin Türkiye Koordinatörü olduğu ve Türkiye’den anılan Projeye katılan kentlerin Belediyelerine Sağlık Bakanlığı adına katkı sağladığı bilinmektedir.

DSÖ Sağlıklı Şehirler Projesi kapsamında 1987-2020 arası süreci kapsayan tarihsel süreç, Projenin ilk aşamasından 2019-2024 tarihleri arasını kapsayacak 7. Aşama ile bir kentin bu sürece nasıl katılabileceği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin, 2005 yılından günümüze yaptığı çalışmaların detayını aşağıdaki bağlantıda inceleyebilirsiniz.

Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Şehirler Projesi ve Türkiye İlişkileri (1987-2020)

Share This
COMMENTS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir