Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, SIHHAT-2 Projesi İmza Törenine Katıldı

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, SIHHAT-2 Projesi İmza Törenine Katıldı

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında yer alan SIHHAT Projesinin  ikinci fazının duyurulmasına yönelik 18 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen törene video konferans yöntemiyle katıldı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nicolas Meyer-Landrut Başkanlığında düzenlenen törene Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Adnan Ertem, Cumhurbaşkanlığı FRIT Koordinatörü Halil Afşarata ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri iştirak etti.

Törende bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Aydın, konumu ve son yıllarda yürütmüş olduğu politikalar nedeniyle göç bakımından hedef ülke konumuna gelen Türkiye’nin göçmenlere sunmuş olduğu sağlık hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’de geçici koruma altına alınan Suriyelilere, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile belirlenen sağlık hizmetlerinin, Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarında sunulduğunu belirten Aydın, ihtiyaç duyulması halinde bu kişilerin üniversite ya da özel hastanelere sevk edilerek tedavi edildiğini bildirdi.

Mültecilere sunulan bu hizmetlerin büyük oranda Türkiye’nin kendi imkanlarıile gerçekleştirdiğine dikkat çeken Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beklediğimiz kadar olmasa da sunduğumuz sağlık hizmetlerini geliştirmek için dost devletlerden ve uluslararası kuruluşlardan da destek alıyoruz. Hiç şüphe yok ki, bu desteklerin en önemlilerinden biri, Avrupa Birliği tarafından, 2016 yılında hayata geçirilen ‘Mülteciler İçin Mali Yardım Aracı’ kapsamında yapılan desteklerdir.”

SIHHAT Projesi faaliyetleri neticesinde elde edilen kazanımlardan bahseden Bakan Yardımcısı Sabahattin Aydın, “Bugün, Cumhurbaşkanlığımızın koordinasyonunda gerçekleştirmekte olduğumuz imza töreniyle, FRIT-2 kapsamında hazırlanan SIHHAT-2 ve Yatırım Projelerini hayata geçiriyoruz. SIHHAT-2 Projesi ile bir önceki proje çerçevesinde geçici korunanlara sağlanan desteğin devam ettirilmesini, bu kişilerin yaşadıkları sağlık sorunlarına kanıta dayalı çözümler üretilmesini ve çok sektörlü danışmanlık hizmetleri verilmesini amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Hayata geçirilecek projelerin Türkiye’nin ve ülkedeki göçmenlerin sağlığına olumlu katkılar sağlayacağına olan inancını dile getiren Aydın, “Sağlık Yatırımları bileşeni ile de göçmen sağlığı alanındaki hizmet kapasitesinin geliştirilmesi ve verilen hizmetlerin sürdürülebilirliğine katkı sağlanmasını amaçlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynakça:

Sağlık Bakanlığı ve Basın

Share This
COMMENTS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir